Information gällande Corona viruset

Uppdatering 2020-03-20
Mail mer information ang återbetalning kommer att skickas ut nästa vecka. Tack för ert tålamod!

Uppdaterat 2020-03-15
Eftersom UD 14/3 gick ut med besked att de avråder från alla icke nödvändiga resor tills 14/4. Vi följer UDs rekommendationer, därför kommer vi att ställa in alla utrikesresor till och med den 14/4. Vi kommer att kontakta de resenärer som har bokade resor under denna period. Har ni en resa bokad hos oss under denna period kommer vi att kontakta er. Ni behöver inte kontakta oss utan vi kommer att höra av oss.

Vi hoppas ni har förståelse för den extraordinära situationen vi befinner oss i.
Vi återkommer med mer information.

Uppdaterat 2020-03-12
Hemsedal har idag 12/3 meddelat att skidanläggningen kommer att stänga ner från den 13/3 och  de 2 närmaste veckorna. Samtliga bussar 12/3-25/3 är därmed inställda. Vi kommer att kontakta bokade gäster.
Hafjell och Kvitfjell har idag 12/3 meddelat att det de kommer stänga ner sina skidanläggningarna med omedelbar verkan, i dagsläget ska de hålla stäng tills den 28/3. Bussen den v12 är därmed inställd. Vi kommer att kontakta berörda gäster.

Uppdaterat 2020-03-11
Vi  får många frågor från er resenärer med anledning av corona viruset.
Vi högsta prioritet är att ni känner er säkra och trygga att resa med oss. Detta innebär bland annat att när du bokar en resa med JT Alpinresor är du skyddad av paketreselagen. Det betyder att vi följer myndigheters beslut och agerar därefter. Om vi ställer in en resa pga. avrådan från UD kommer vi kontakta dig med mer information. I övriga fall gäller ordinarie avbokningsregler som återfinns under våra resevillkor.

Vi rekommenderar alltid att du som resenär inför en resa ser över din hemförsäkring, eventuell reseförsäkring och dess villkor som gäller om en olycka eller sjukdom skulle uppstå.
Vi uppmanar dig som varit i ett riskområde, har närstående under samma tak som varit i riskområde eller känner dig sjuk att stanna hemma med hänsyn till medresenärer och personal.
Se över dina försäkringar och kontakta ditt försäkringsbolag. De flesta har en reseförsäkring vid betalning med kort. Läkarintyg krävs.

Vi uppmanar dig som varit i ett riskområde, har närstående under samma tak som varit i riskområde eller känner dig sjuk att stanna hemma och följ hälsomyndighetens råd.

JT Alpinresor följer folkhälsomyndighetens och UDs rekommendationer. Personal som besökt områden eller har familjemedlem som besökt områden vilket UD har utfärdat en avrådan skall med hänsyn till kollegor, resenärer och övrig personal avstå från arbete under 2 veckor.

Ni är välkomna att kontakta oss via telefon eller mail vid fler frågor och funderingar.

Hemsedal kommun har kommit ut med rekommendationer och restriktioner till näringslivet vilket medför att afterski ställs in och restaurangernas utbud kan påverkas.

Här lägger vi löpande upp information från våra samarbetspartners i Hemsedal

Uppdaterat 2020-03-11
SKOGSTAD HOTELL:
Det er innført nye tiltak i forhold til COVID-19-viruset i Hemsedal kommune, og vi bestreber oss på å følge instruksjonene.På grunn av COVID-19 viruset er konferanseområdet stengt og ikke tilgjengelig for bestilling. Velværeområdet er stengt, dampbadstue og badstue er ikke tilgjengelig, og alle yogakursene er kansellert så langt. Frokostbuffeen blir servert som frokostposer, og all kaffe og te blir gitt på forespørsel av en hotell medarbeider.Vi ber alle gjester om å være forsiktige og være hensynsfull. Vi beklager eventuelle ulemper dette forårsaker gjestene våre, men vi takker for forståelsen.
Vi vil strebe etter å holde deg oppdatert om situasjonen og vil gi informasjon så snart vi blir varslet.
Stavkroa, Hollvin och Skistua meddelar att afterskierna är iställda tills vidare efter restriktioner och rekommendationer från kommun och myndigheter.
STAVKROA
HEMSEDAL TURISTKONTOR: 

Rekommenderade länkar:
UD 
FolkhäsoInstitutet