Norefjell

Paketresa med buss

Här hittar du viktig information för dig som planerar att resa med våra bussar.

Priserna som presenteras är totalpriser för antalet personer sökningen gjorts för och inkluderar liftkort. T.ex. om sökningen gjorts för 2 vuxna är priset som visas totalpris för 2 vuxna och inkluderar; bussresa, boende, liftkort samt ev. slutstädning etc. Vad som ingår i priserna står till vänster under boendepresentationen. På mittveckoresorna ingår 4-dagars liftkort och på weekendresorna ingår 3-dagrars liftkort.

För ökad bekvämlighet finns även möjlighet att boka till övriga tillval så som sängkläder, pension, med mera

Weekendbussar:

Torsdag – söndag. Vi har flertalet påstigningsorter, med start nere i Malmö. ( se avresplatser här) På vägen gör vi ett längre stopp i Norge vid 18:00 tiden för mat. Vi beräknas anlända till Noresund klockan 20,00, Gol runt klockan 21,00 och i Hemsedal ca klockan 22,00.

Mittveckobussar:

Söndag – Torsdag. Flertalet påstigningsorter, med start nere i Malmö. ( se avresplatser här). På vägen gör vi längre stopp i Norge vid 14:00 tiden för mat. Vi beräknas anlända till Noresund klockan 17,00 Gol runt klockan 18,00 och i Hemsedal ca klockan 19,00.

Utcheckning

Noresund: Transferbussen hämtar upp resenärer ca 16,00. Utcheckningstid på Norefri senast kl 11,00. Observera att det inte finns några bagageutrymme där det går att förvara väskor etc.

Klädsel

Även om ni bokar utrustning så måste ni ändå ha med er varma och bekväma skidkläder. När det gäller klädseln så är det smart att tänka lager på lager. På morgonen kan det vara minusgrader, men mitt på dagen kan denna kyla ha förvandlats till starkt solsken och plusgrader. Då är det bra om man snabbt kan ta av sig några lager kläder. Solskyddskräm är ett måste under de heta strålarna mitt på dagen. Tänk på att snön reflekterar solen, så även om det känns kallt i luften så kan solen ta ordentligt ändå. Det är också en anledning till varför det kan vara bra att ha med sig solglasögon för de soliga dagarna. Om det däremot är kalla, blåsiga och snöiga dagar kan snöglasögon kännas som en oumbärlig accessoar. Något som också är ett måste är en hjälm, framförallt för barnen, men faktiskt också för de vuxna i sällskapet.

Säkerhet på skidresan

Oavsett om ni är vana skidåkare eller inte så är säkerheten viktig. Barn bör gå skidskola innan de börjar åka på egen hand i backarna. Det finns skidskola på alla nivåer och åldrar. Dessutom kan de lära känna nya vänner där. Om alla i sällskapet åker i olika pister så bestäm en plan B ifall ni kommer ifrån varandra. Bestäm en mötesplats dit ni går om ni tappar bort varandra. Se till att de yngre barnen har en lapp med föräldrarnas mobilnummer på sig ifall de skulle komma bort. När ni åker skidor ska ni tänka på att aldrig hålla högre fart än vad man känner att man behärskar. Den som kommer uppifrån har alltid väjningsplikt, men man ska inte stanna där det är skymd sikt. Vid fall ska man se till att försöka komma upp på benen så fort som möjligt så man inte är i vägen, framförallt är det viktigt om sikten är skymd just där man ramlat. Detta gäller förstås inte när man är skadad. Håll koll på din utrustning och din klädsel så att den är okej, så inget kan lossna och glida nerför backen eller fastna i liftar eller liknande.